Sisältölaatikko

Virvalilja
Kauppatie 6, Laihia
Porinmäentie 2, Vähäkyrö
virva@virvalilja.fi
www.virvalilja.fi
puh.050-5672378, Laihia
puh.044-2411757, Vähäkyrö

Pihasuunnittelu ja viherhoito

Virvalilja toteuttaa unelmasi!

Virvalilja tekee todeksi Sinun unelmasi kauniista ja toimivasta kotipihasta. Puutarhuri Virva Toivonen valitsee ja istuttaa pihaan sellaiset kasvit, jotka sopivat talon asukkaiden toiveisiin ja tontin kasvuolosuhteisiin. Ammattimainen pihasuunnittelija osaa kunnioitaa myös budjettiasi.

Miksi käyttäisin pihasuunnittelijaa?

Kodin viihtyisyys rakentuu myös ulkotilojen varaan. Kotipihaan saa helposti monia silmäniloa ja toimivuutta lisääviä tekijöitä. Piha elää vuodenaikojen ja asukkaiden rytmissä. Kesällä puuhaillaan, pelataan, grillataan ja viihdytään yhdessä. Talvella valmistaudutaan uuteen kasvukauteen.
Lapsiperheet ja nuoret parit tarvitsevat erilaisen pihan kuin varttuneempi väki. Pihasuunnittelija löytää jokaiselle hyvän ratkaisun elämäntilanteen, aktiviteettien ja kiinnostuksen perusteella - sekä multasormelle että vaivattomuutta toivovalle.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Virvaliljan osaaminen takaa sen, että kasvien valinnoissa ja istutuksissa ei tule erehdyksiä. Puutarhuri hankkii aina parhaat taimet hyviltä kasvattajilta. Lisäksi kauniisti toteutettu ja hyvin hoidettu kotipiha nostaa huomattavastikin kiinteistön arvoa .

Pihasuunnittelijan osaamista ovat:

Kokonaissuunnitelma on pihan toteuttamisvalmis pohjapiirros. Siihen on sijoitettu mm. kasvit sekä nurmi- ja aktiivialueet. Valinnat on tehty huolella tontin maaperän, valoisuuden ja maaston muotojen perusteella. Suunnitelmaan sisältyvät istutus- ja hoito-ohjeet sekä kasvilista ja hankintabudjetti.

Osasuunnitelmat
esim. perennapenkistä, hyötypuutarhasta, terassi-istutuksista jne.

Neuvonta
esim. istutus- ja hoitokysymyksissä. Hinta määräytyy suunnitellun alueen koon, käytetyn ajan, työn laajuuden ja haastavuuden (rinnetontti, muurit ja portaat) mukaan.

Miten pihasuunnittelussa toimitaan?

Suunnittelu alkaa tutustumiskäynnillä. Silloin pihasuunnittelija tutustuu tonttiin, sen kasvuolosuhteisiin, kulkureitteihin ja rakennuksiin sekä kyselee asukkaiden toiveita ja tarpeita. Tämän jälkeen suunnittelija laatii tontin pohjakaavan mukaisen piirroksen, johon on sijoitettu puut, pensaat, kukkapenkit, nurmikentät jne. Suunnittelijan ehdotusta tarkennellaan yhdessä asukkaiden kanssa, kunnes lopputuloksena on toteuttamisvalmis kotipihan suunnitelma budjetteineen.

Miten valmistaudut pihasuunnittelman tekemiseen!

Pihasuunnittelu on yhteistyötä asukkaiden ja Virvaliljan kesken. Kaiken lähtökohtana ovat pihan käyttäjien unelmat, toiveet ja tarpeet. Siksi sinun kannattaa laittaa ajatuksiasi paperille tai miettiä jotain teemaa, jonka varaan suunnitelmat tehdään. Teemoja voivat olla esim. kivet, vesielementti, puut jne.

Suunnittelua helpottavat lisäksi mm. seuraavat tiedot:

 • tontin asemapiirrustus
 • korkeusasemat, kivet ja kalliot asemapiirustukseen merkittynä
 • tiedot asemakaavan rajoituksista tontin käytölle?
 • kaapeli-, salaoja- ja sadevesiverkostot sekä nykyinen ja/
  tai haluttu säilytettävä kasvillisuus?
 • mitä tarpeita ja toiveita asukkailla on pihan / tontin suhteen?
 • mitä pihalla halutaan puuhailla
  (esim. pelit ja leikit, grillaus, aurinkoa vai varjoa)?
 • lempikukat ja muut mieluiset kasvit?
 • haluatko helppohoitoisen pihan vai ovatko viherasiat sinulle mukava harrastus?
 • kuinka paljon haluat käyttää varojasi ja aikaasi?

Viherhoito

Virvalilja tekee viheralueiden hoitotöitä sekä omakoti- että rivitaloissa, asunto-osakeyhtiöissä ja yrityksille, kunnille ja seurakunnille.

Hoidamme huolella nurmikoita, kukkapenkkejä ja istutuksia. Lisäksi Viherlilja tekee mm:

 • pensasaidan leikkausta -kasvien hoitoleikkauksia
 • istutuksia
 • pihan kevät- ja syystöitä -lannoitusta
 • kasvien suojauksia -kastelua

Pyydä tarjousta Virvalta! >>