Sisältölaatikko

Virvalilja
Kauppatie 6, Laihia
Porinmäentie 2, Vähäkyrö
virva@virvalilja.fi
www.virvalilja.fi
puh.050-5672378, Laihia
puh.044-2411757, Vähäkyrö

Kesäkukat

Virvaliljan myymälään on valittu kauneimmat kesäkukat iloksenne. Pääosin kesäkukat tulevat Alajärven Kurejoelta, yhteistyötä tehdään Järviseudun ammattioppilaitoksen puutarhan puutarhureiden kanssa. Näin valikoimastamme löytyvät myös pitkän kasvukauden vaativat, kotimaiset malja- ja kelloköynnökset. Ensimmäiset orvokit kukkivat jo pääsiäisen aikoihin. Paikallisia puutarhoja pyritään käyttämään mahdollisimman paljon, jotta ostopäätöksistänne hyötyisivät nimenomaan lähialueen tuottajat.

Hyvin hoidettuina kesäkukat ja näyttävät amppelit kukkivat koko kesän.

Kesäkukkien hoito on helppoa, jos kasvupaikan vaatimukset otetaan huomioon ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

Kesäkukkien istutus

Kukat tulee istuttaa tarpeeksi suureen ruukkuun tai muuhun astiaan. Sen pohjassa on oltava reikiä, jotta sadevesi pääsee valumaan pois. Astian pohjalle voidaan laittaa kiviä tai sepeliä "salaojittamaan" veden pääsyä alas asti. Sen jälkeen ruukku täytetään mullalla niin, että siihen jää kuitenkin kasteluvaraa.

Hoito-ohjeita

Kastele kesäkukat vasta sitten kun niiden pintamulta on kuivahtanut.

Lannoita kukkasi kastelun yhteydessä. Ne tarvitsevat säännöllistä lannoitusta kukkiakseen läpi kesän.

Jos kasvisi jäävät hoitajatta, niin ota Virvalilja kastelijaksi poissaolosi ajaksi tai nosta kasvit varjoon ja turvaudu kasteluautomaattiin.

Valitse kesäkukat istutuspaikan olosuhteiden mukaan. Varjon kasvi paahtuu pilalle auringossa eikä auringon kasvi kuki varjossa.